Vape E-vätskor

Vad är Vape E-vätskor?

Vape E-vätskor är ett flytande medium som används för att skapa ånga i en elektronisk cigarett eller e-cigarett. De kan bestå av glycerin, propylenglykol, smaker, nikotin och andra kemikalier. Jag är inte säker på hur vanligt det är i Sverige med tanke på alla skärpta lagar som införts men det är säkert att vi har ett omfattande utbud här och god kunskap om vapen och e-vätskor.

Vape E-vätskor i Sverige

Vape E-vätskor är tillgängliga på ett stort antal platser över hela Sverige. Det finns allt från de gigantiska e-cigarettkedjorna som har egna butiker överallt till mindre butiker som bara säljer e-cigaretter och e-vätskor. För att hitta rätt e-vätska, bör du titta på de som erbjuds av Vape E-vätskor. De har över ett århundrade leverantörer att välja mellan och har förstklassiga produkter som tillgängliga från världens bästa producenter.

Det är dock inte bara till butiker du kan köpa e-vätskor. Det finns många onlinebutiker som specialiserar sig på e-cigaretter och e-vätskor. Dessa butiker har ett brett utbud av produkter att välja mellan, alltifrån låg nikotinhalt till hög nikotinhalt, så väl som olika smaker för att passa alla typer av rökare. Vilket är perfekt för att du ska hitta en e-vätska som passar dig och din ånga-rutin.

Lag för e-vätskor i Sverige

För närvarande regleras e-vätskor i Sverige av tobaksproduktlagstiftningen (TPL). Den specifika lagstiftningen som gäller för e-vätska kommer från den nationella rapporteringen av säkerhet och näringsdata för e-vätska. Det betyder att e-vätska som säljs i Sverige måste innehålla dokumentation som visar att den är säker att röka.

På samma sätt som sigarettrökande användare skyldigaste vara över 18 år för att äga och använda tobak, måste e-cigaretter och e-vätskor också endast ägas och användas av personer över 18 år. Ett system kommer att implementeras som kommer att se till att de som säljer e-vätskor verifierar deras köpares ålder.

Vilka ingredienser innehåller e-vätskor?

Det finns ett antal ingredienser i e-vätskor, men fyra ingredienser hittas allmänt i de flesta e-vätskor. Dessa är glycerin, propylenglykol, smaker och ibland nikotin. Dessa är alla vattenlösliga flytande organismer som tillåter ånga att produceras i en e-cigarett när de upphettas.

Glycerin är en ingrediens som används som en fyllmedel och är känd för att tillhandahålla en mjuk och silkeslen rök samt långvarig smak. I eftersom denna ingrediens är söt, är det vanligt att det används som sötningsmedel i många produkter som till exempel godis. Propylenglykol är den andra ingrediensen som är en komponent som är en fuktgivare som kännetecknas av aromatisk smak som är mild och ren.

Naturligtvis är e-vätskor inte kompletta utan smaker. Smakämnen, som används för att ge ett personligt twist för varje sigarett, är en populär ingrediens i e-vätskor. Smakens innehåll varierar mycket beroende på tillverkaren. De vanligaste smakerna är vanilj, jordgubb, äpple och choklad.

Är det säkert att använda e-vätskor?

Under de senaste åren har det varit mycket debatt kring vattenpipor och e-cigaretter. Men trots det finns det fortfarande evidens som visar att vape är ett mycket säkrare alternativ till sigarettrökning. Faktum är att myndigheterna har tidigare fastslagit att den skadliga effekten av e-cigaretter är 93% lägre än den skadliga effekten av traditionell rökning. Det här innebär att e-cigaretter och e-vätskor är ett säkrare alternativ för rökare som vill minska sitt beroende av tobak eller sigaretter.

Sammefattning

Att hitta rätt e-vätska för att skapa ånga i din e-cigarett kan vara en utmaning, men det är inte omöjligt att hitta. Utbudet av e-vätskor som erbjuds i Sverige är mycket stort och det finns många onlinebutiker som säljer ett brett utbud av smaker och nikotinnivåer. Det är viktigt att alla som använder e-vätskor är över 18 år, och lagen reglerar att försäljningen av e-vätskor måste ha dokumentation som visar att den är säker. Alla e-vätskor innehåller glycerin, propylenglykol, smaker och ibland nikotin. Slutligen bevisar både studier och myndigheter att användningen av e-cigaretter och e-vätskor är ett mycket säkrare alternativ än traditionell rökning.