E-cigarette Sweden

Vaping är populärt bland svenska ungdomar

Ungefär hälften av svenska ungdomar i åldrarna 15 till 26-år har tidigare testat vaping. Och andelen som verkar skaffa en egen e-cigarett ökar stadigt. Att vaping har blivit ”in” är inget nytt. När man pratar om vaping, är det ofta med tanke på de som röker en e-cigarett. Det finns många olika typer av e-cigaretter att välja mellan så som E-cigarette Sweden som är en populär e-cigarett bland svenska ungdomar.

Vad är e-cigaretter och vapen?

E-cigaretter är ett alternativ till tobaksrökning och kallas ibland för vaping. En e-cigarett är en elektronisk enhet som använder en batteridriven laddning för att producera en aerosol som du sedan andas in. E-juicer består av propylenglykol, glycerol, smaksättningar och ibland även nikotin. Rökning av e-cigaretter är ett annat sätt att röka ett ämne, snarare än att röka tobak.

Vaping är något som många ungdomar gillar för att det är bekvämt och tar kortare tid än att röka en cigarett. Det är också relativt billigare. Vaping apparater, e-cigaretter och e-juicer är alla olika. Vape apparater, även känd som vape mods, är batteridrivna enheter som är utformade för att skapa en som ändralse vapen. De har en tank som häller e-juicen och fyller den med vattenånga. Vape modeller är både större och komplexa än e-cigaretter. Deras storlek och komplexitet gör det möjligt för dem att ge mer makt och ger ofta en mer avancerad smak och förstärkt inhalering.

E-cigaretter är de mest miniatyriserade eller portabla vapen som finns. De mest populära e-cigaretterna på marknaden kallar man för cigalike. Denna e-cigarett har utformats för att se ut som en vanlig cigarett. Med sin små storlek och enkel att använda design, är den populär bland … inte bara nya vapers, men också sådana som har börjat vaping men inte är redo att lära sig att använda andra mer komplexa enheter ännu.

Vaping och lagen

Vaping är ett relativt nytt fenomen och lagstiftningen runt vaping skiljer sig från en nationell nation tillnästa. Det är alltid viktigt att kontrollera vilka lagar som är i kraft när man ska handla med e-cigaretter eller vapen. I Sverige är det förbjudet att sälja nikotinförstärkta produkter till personer under 18 års ålder. Produkter som innehåller mer än 20 mg/ml nikotin är förbjudna enligt föreskrifter som gäller gemensamma marknadsföringen.

Att vapen är förbjudna också är helt naturligt för att förhindra att ungdomar kan få tillgång till nikotinprodukter. Lyckligtvis hittar man många e-cigaretter och e-juicer som är helt nikotinfria, men ändå smaker gott. Alla produkter som innehåller nikotin, måste ha en informationsetikett som anger ingredienserna samt varning angående produkten.

Slutsats

Att vaping har blivit vanligare bland ungdomar är ett faktum. Det är viktigt att känna till lagen angående vaping, så att du inte bryter mot några lagar. Det finns hundratals olika e-juicer och e-cigaretter att välja mellan, det är helt i din hand att välja rätt en för dina preferenser och behov. Från susstarka nikotin e-juicer till helt nikotinfria produkter. Oavsett hur du väljer att göra, glöm inte att alltid vape med försiktighet!